ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Köşkerler Köyü Muhtarlığı tarafından, geliri köy ormanı kurulmasında kullanılmak üzere deve güreşleri düzenlendi. Güreşlere Antalya, Aydın, Denizli ve Muğla yöresinden 80 deve getirildi.
Deve güreşlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Soner Yalım ile yerel yetkililer ve yaklaşık 4 bin kişi izledi.
Birinciliğin olmadığı güreşlerde, develere ödül olarak yolluk verildi. Bazı güreşlerde görevliler, kızgın develeri birbirinden ayırmak için ter döktü. Güreşmek istemeyen kimi develerse rakibinden kaçınca seyirci ezilme tehlikesi geçirdi. 'Daylak' adı verilen genç develer de güreştirilmeye çalışıldı.
Deve güreşlerinin finalinde Köşkerler Köyü Kupası için Muğla'dan 'Büyük İskender' ile Denizli'den 'Deli Balta', Jandarma Kupası için Denizli'den 'Yakışıklı' ile Muğla'dan 'Burakhan', Belediye Başkanlığı Kupası için Demre'den 'Hırçın' ile Denizli'den 'Yakışıklı', Kaymakamlık Kupası için Demre'den 'Kosovalı' ve Muğla'dan 'Kasırga' adlı develer güreşti.
Güreşleri düzenleyen Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu, deve güreşlerinin Yörük kültürünün bir parçası olduğunu anımsatarak, "Her yıl köyümüzde geleneksel deve güreşleri düzenliyoruz. Deve güreşlerinden elde ettiğimiz paralarla köyümüzün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Güzel de oluyor" dedi. Bu yıl düzenlenen deve güreşlerinden elde edilecek gelirin köy ormanı kurmak için kullanılacağı belirtildi.
Bu arada deve güreşlerinin yapıldığı alanda deve sucuğu da satıldı. Deve sucuğu satışını yapan Tahsin Başer, bu sucuğun yağsız, dolayısıyla sağlıklı bir ürün olduğunu söyledi.