- ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Kutluoba Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Seniha Yüksel ile kızı 45 yaşındaki Habibe Yüksel, deve güreşleri düzenledi.
Güreşlere Çanakkale ve çevre illerden getirilen 54 deve katıldı. Aralarında Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer’in yer aldığı yaklaşık beş bin kişinin izlediği güreşler öncesinde, Habibe Yüksel çok sevdiği 'Efecan-1' adlı devesini süsledi, 'havut giydirme' töreni yapıldı. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer’in de izlediği törene gelenlerin bazıları Habibe Yüksel’in devesi 'Efecan-1'e çeşitli takılar ve paralar taktı. Güreşleri izleyenlere 25 kazan pilav ve yoğurt ikram edildi. Seniha Yüksel, "Köyümüzde ilk kez deve güreşi düzenledik. Bu güreşe Ege bölgesinden ve çevreden onlarca güreşçi deve katıldı. Kızıma ait devenin havut giydirme töreni çok ilgi çekti. 5 yaşındaki Efecan-1 dillere destan bir şekilde kendi adına düzenlenen güreşte havut giydi, takı merasimi yapıldı. Bir geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Annesi ve büyük dedeleri gibi, deve tutkusu Habibe Yüksel ise "Kültürümüzde yer alan deveciliği yaşatıyoruz. Annemin de benim de bir devem var. Bundan sonra da tüm güreşlere elimizden geldiğince katılım göstereceğiz" diye konuştu.