Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, deve ve at safari turlarına katılan turistler, tarihi Kayaköy'ü gezip ormandaki patika yollarda Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini seyrediyor.
Tatillerini Fethiye'de geçiren yerli ve yabancı turistler, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu deve ve at safari turlarında, hem orman havası soluyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Kayaköy'den başlayan deve ve at safari turları, turistlere iki farklı güzergâhta farklı heyecanlar sunuyor.
At safari turuna çıkan turistler, at üzerinde ve rehberler eşliğinde Kayaköy ile Ölüdeniz'i keşfetme fırsatı buluyor. Kayaköy'deki 3 at çiftliğince düzenlenen at safari turlarına yılda yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. At sırtında 2 saat süren tura katılanlar, ilk olarak kısa bir teorik eğitimden geçiriliyor. Tur sırasında rehber eşliğinde ormandaki patika yollar kullanılarak Kayaköy'e ulaşılıyor, burada köyün tarihi anlatılıyor. Turistler at sırtında aldıkları tarihi bilgilerin ardından, orman yolundan Ölüdeniz'i kuş bakışı görebilecekleri tepeye çıkıyor. Turun sonunda çiftliğe dönen turistler, isterse bindikleri atları besleyebiliyor.
TURİSTLERİN YENİ GÖZDESİ DEVE SAFARİ
Deve safari turu ise Fethiye'de tatil yapan turistlerin yeni gözdesi oldu. Develere binerek Kayaköy'den yola çıkan turistler Gemiler Koyu'na hareket ediyor. Kayaköy'ün dar sokaklarında deveyle gezen turistler bol bol fotoğraf çektiriyor. Turizmci Hakan Özvardar deve safari turunda sırasında Kayaköy'ün tarihi hakkında turistleri bilgilendiriyor.
'ATA BİNMEYİ MERAK EDİYORDUM'
At safari turuna çıkan Neslihan Serilmez, atla seyahat etmenin heyecan verici olduğunu söyledi. Ata binmeyi çok merak ettiği için safari turuna katıldığını anlatan Serilmez, "Bir canlıyla seyahat etmek çok farklı. At yönlendirmeye hiç ihtiyaç duymadı. Ormanda yolculuk yapmak keyifliydi. Herkese tavsiye ederim" dedi.
Ormanda atla gezmenin çok güzel olduğunu belirten Ebru Yılmaz ise "Çam ağaçlarının arasında atla gezmek bana farklı duygular yaşattı. Büyük heyecan duydum. Ölüdeniz'i farklı açıdan görmek isteyenler bu tura katılabilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI