ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, kış aylarının gelmesiyle başlayacak festivallerde güreşecek develere törenle havut giydirildi.
Köşkerler Köyü Deve Güreşi Sahası'ndaki törene, Demre Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Topçu, Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca, Kumluca Deveciler Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, deve sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demre ve çevre ilçelerden yaklaşık 40 devenin katıldığı havut giydirme etkinliğinde, alana sahipleri tarafından getirilen develer davul eşliğinde karşılandı. Develer, izleyenlerin oluşturduğu koridordan geçerek alana alındı.
Deve güreşleri sezonunun iyi geçmesi için okunan duanın ardından Demre Deveciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Musa Akaba'ya ait 'Hırçın' adlı deveye temsili havut giydirildi. Alkışlar eşliğinde havut giydirilen devenin ayağa kaldırılmasıyla güreş sezonunun açılışı yapılırken, 'Ecevit' ve 'F-16' adlı develer de güreştirildi.
Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca, kışın başlamasıyla birlikte deve görüşlerinin de start aldığını söyledi. Başkan Sarıca, sezonu açmak için havut giydirme töreni düzenlediklerini kaydetti.