TÜRKİYE’de ilk kez Muğla’nın Marmaris Limanı’na uğrayan 'Saga Pearl-2' adlı kruvaziyer gemisi, 50 yaş üzeri 366 İngiliz turist getirdi.
164 metre boyunda, 18 bin 591 groston ağırlığındaki süper lüks yolcu gemisi 'Saga Pearl-2', bugün saat 08.00 sıralarında Marmaris Limanı’ra demirledi. 2009 yılında 14 milyon paund harcanarak yenilenen 33 yaşındaki gemideki tamamı emekli 50 yaş üzeri 366 İngiliz yolcu ve 255 mürettebat, mehteran takımı tarafından karşılandı. Gemiden inen turistlerin tamamına Marmaris’i tanıtan broşür ve lokum, kadınlara ayrıca karanfil dağıtıldı.
Kapalı ve açık yüzme havuzu, tenis kortu, SPA merkezi, sinema salonu ve kütüphanesi bulunan 253 kabininden 25’i farklı konseptlerde kral dairesi olarak dizayn edilmiş gemiden inen turistlerden bir bölümü, yöredeki tarihi ve turustlik yerleri gezmek için turlara katılırken, bin bölümü de şehir merkezindeki ve liman çevresindeki restoran ve kafeteryalarda vakit geçirip, bol bol alışveriş yaptı.
Sadece emekli olanların katılabildiği, bir aylık özel turlar düzenleyen geminin, bugün saat 16.00’da, Güney Kıbrıs’ın Limasol Limanı’na gitmek için ilçeden ayrılacağı bildirildi.

DEB(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)