ZEYTİNBURNU’da iki ay önce 5 ayrı deri dükkanından yaklaşık 150 bin TL değerinde malzeme çalan 32 yaşındaki Onur S. polisin takibi sonucu yakalandı. Onur S. çaldıkları derileri kendisinden de bir başka kişinin çaldığını iddia etti.
Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, iki ay önce demir makasıyla kilitlerini keserek girdiği 5 ayrı deri dükkanından yaklaşık 150 bin TL değerinde malzemeyi çalıntı bir kamyonete koyarak kaçan bir kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Deri dükkanlarının ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, daha önceden hırsızlık sabıkası olan Onur S.’yi tespit etti. Onur S.’nin fotoğrafları tüm polis ekiplerine dağıtıldı. Deri dükkanı sahipleri ise faturasız deri satmak isteyen kişi ya da kişiler olduğu takdirde polisi aramaları konusunda uyarıldı.
Bir süre sonra bir ihbarı üzerine polis, Zeytinburnu’daki 58 Bulvar üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, Onur S.’yi bulvara girmesi üzerine kıskıvrak yakalandı.
Çalıntı derileri ele geçiremeyen polis, Onur S.'nin sorgusunda derileri hiçbir yere satmadığını, derileri kendisinden de başka bir hırsızın çaldığını söylediği belirtti. Emniyette işlemleri tamamlanan Onur S. savcılığa sevk edildi.