DERİ sanayisinin önemli etkinliklerinden Deri ve Kürk Fuarı 23 Kasım 2013 tarihine kadar CNR EXPO'da devam ediyor. Aynı tarihlerde TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8'inci İstanbul Deri Fuarı (İDF) nedeniyle Deri ve Kürk Fuarı'na katılımın az olduğu görüldü. Yaklaşık 150 firmanın katıldığı fuarda, deri kıyafetlerin yanı sıra deri işleme makinaları, aksesuarlar ve deriden yapılan sanat ürünleri de sergileniyor.

Berinza firmasının yetkilisi Tuğba Berin, fuarın ikiye bölünmesinin geçen seneye oranla daha verimsiz olmasına neden olduğunu söyleyerek "Müşterilerin çoğu Rus. Onlara yönelik çalışmalar yaptığımız için koleksiyonlarımız çok beğenildi" diye konuştu. Osse firması yetkilisi Kemal Tataroğlu da, iki ayrı fuar organize edilmesinin katılımı etkilediğini vurgulayarak, "Bu sene aynı tarihte iki ayrı yerde fuar düzenledikleri için umduğumuz katılımı bulamadık. Sektör yara aldı. Memnunuz ama yinede umduğumuz gibi çıkmadı" dedi.

Tataroğlu daha önceki yıllarda deri sektörüne ilgi gösteren Rus müşterilerin yanı sıra Çinlilerin de ön plana çıkmaya başladığının altını çizdi.   FOTOĞRAFLI (GK)