SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi’nde otlanırken yaklaşık 100 metre yuvarlanarak dere yatağına düşen, sahibinin de 7 gündür başında nöbet tuttuğu gebe inek, 6 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.
Vezirköprü İlçesi Yurtdağı Köyü’nde yaşayan 36 yaşındaki Orhan Çınar, geçen hafta cuma günü kaybolan ineğini dere yatağında yaralı halde buldu. Ayağa kalkamayan ineği bulunduğu yerden çıkaramayan Çınar, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vezirköprü İtfaiyesi ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. Aradığı kurumlardan yardım gelmeyen Çınar, eline aldığı tüfekle ineğinin başında nöbet tutmaya başladı. 
KEPÇEYLE YOL AÇILDI
Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri dün gece ineğin kurtarılması için operasyon başlattı. Gebe ineğin düştüğü yerden kurtarılması için kepçe ile yaklaşık 300 metrelik yol açıldı. Köylülerin de çabasıyla yaralı inek kepçeye konularak açılan yoldan ahıra getirildi. 6 saat süren kurtarma çalışmasının ardından veteriner hekim Ekrem Bohcacı, tarafından muayene edilen ineğin sağ arka bacağında yaralandığını bu sebeple ayağa kalkamadı belirlenirken, karnındaki yavrunun da yaşadığı belirtildi. Yaralı ineği kurtarılan Orhan Çınar, "7 gündür başında nöbet tutuyordum. Görevliler yardıma geldiği için çok mutluyum. İneğimi kurtarmak için çalışan bütün görevlilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.