HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'ne gelen Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve askeri yetkililer, Derecik 4'üncü Sınır Hudut Taburu'nda köylülerle bayramlaştı.
Şemdinli'ye 60 kilometre uzaklıkta ve Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Derecik Beldesi'nde bugün renkli görüntüler ortaya çıktı. 4'üncü Sınır Hudut taburunda yapılan bayramlaşmaya Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Toker, Şemdinli Kaymakamı Murat Önal, 4'üncü Sınır Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Gökhan Özbek, Derecik Belediye Başkanı AK Parti'li Ekrem Çetinkaya ve yaklaşık 100 kişi  katıldı. Tabur bahçesinde davetlilerle ilgilenen Hakkari Valisi Yakup Canpolat ve askeri yetkililer burada köylülerin bayramını kutladı ve sorunları dinledi.
Derecik Sınır Kapısını da bir an önce açılacağını belirten Vali Canbolat buranın ticarete açılmasıyla halkın refah düzeyinin artacağını ve ticaret yapacağını söyledi. Vali Canbolat, şöyle dedi:
"Derecik Sınır Kapısı bu bölge için çok anlamlı ve çok önemli bir nokta. Sınır kapımızın ticarete açılmasıyla buralarda ticaret büyüyerek gelişecek ve buradaki vatandaşımız para kazanacak. İnşallah sınır kapımız en kısa zamanda açılarak vatandaşımızın hizmetine girecek. Bugün buradaki tablo bizim için çok anlamlıdır. İnşallah bu birlik beraberlik ilelebet sürecektir."

FOTOĞRAFLI