HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Derecik Sınır Kapısı'nın yeri belirlenirken, bölgede hazırlıklara da başlandı. Zet Mevkii'nde açılacak sınır kapısında iş makineleri çalışma sürdürüken, görev yapacak işçilerin kalacağı konteynırlarda bölgeye gönderildi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 15 Mart'ta Van'da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmede, Erbil ve Süleymaniye'nin kendileri için önemli olduğunu ve sınırda 5 ayrı noktada kapıların açılması için görüşme yaptıklarını belirtemesi üzerine Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde çalışmalara başlandı. Bölge halkının yıllardan bu yana beklediği sınır kapılarından biri sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi'nin Umurlu Köyü'ne bağlı Yolgeldi Mezrası yakınlarında bulunan Zet Mevkii'ne yapılıyor. Bölgede iş makineleri çalışmalara başladı. Sınır kapısında çalışma yürüten işçiler için de konteynerlar bölgeye gönderildi.
Yıllardan bu yana sözü edilen ancak bir türlü uygulamaya konulmayan sınır kapılarının bir an evvel açılmasını bekleyen Şemdinliler çalışmaların başlamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Açılacak sınır kapısının bölgeye önemli ekonomik katkı sağlayacağını söyledi.

AZ,AK(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)