HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde vatani görevini yaparken, 23 Ağustos 2012'de PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede geçen ay şehit düşen Piyade Er Turgay Karaçay için birliğinde mevlit okutuldu.
Kahramanmaraşlı Piyade Er Turgay Karaçay, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Hudut Taburu'nda vatani görevini yaparken, 23 Ağustos 2012'de bir grup PKK'lının Derecik ile Kuzey Irak sınırında bulunan Balkaya Dağları'ndan düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılan ve 13 aydır tedavi gören Karaçay tüm müdahelelere rağmen geçen ay şehit düştü.
ŞEHİT ER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Şehit Piyade Er Karaçay için birliği 4'üncü Hudut Taburu'nda mevlit okutuldu. Derecikli vatandaşların da katıldığı mevlitte 5 din adamı Kuran okudu. Duaların ardından Şehit Piyade Er Turgay Karaçay'ın hayrına, mevlide katılanlara, pilav, helva ve ayran ikramı yapıldı. Mevlit programına, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ile 4'üncü Hudut Tabur Komutanı Yarbay Tolga Özbek de katıldı.