Cenk TOPCU/ZONGULDAK ,()-  JAPONYA’da geçen yıl düzenlenen, 'Türk kültürü ve ekonomi günleri' adlı programda Türk Hava Yolları'nın hediye ettiği biletlerle Zonguldak’a gelen Japon doktorlar, Tada Mariko ve Linuma Akemi, Van’da 9 Kasım 2011’de ki depremde ölen Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği parkı ziyaret etti.
Geçen yıl Japonya’nın Fukuoka eyaletinde düzenlenen 'Türk kültürü ve ekonomi günleri' adlı programda THY tarafından hediye edilen uçak biletleriyle 45 yaşındaki Tada Mariko ve 43 yaşındaki Linuma Akemi, Zonguldak’a geldi. Kentte el ürünleri sergisini gezen Mariko ve Akemi, halk oyunları gösterilerini de ilgiyle izledi. Ardından ise Kozlu İlçesi’ne geçen Mariko ve Akemi, Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen depremde otel enkazında kalarak ölen Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği parkı ziyaret etti. Meslektaşlarını anan doktorlardan Akemi, Japonya’da Miyazaki’nin gösterdiği yardımseverlik ve yaşam hikayesinin birçok kişi tarafından bilindiğini söyledi. İki doktor, Miyazaki’nin büstünün yer aldığı anıtta geleneksel Japon selamı vererek saygılarını gösterdi.
İki doktor, daha sonra Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesinde madencileri ziyaret ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Doktorların Zonguldak’ta ki gezilerinde rehberlik yapan Zonguldak Ticaret Sanayi Odası Basın Danışmanı ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı olan Osman Sav, düzenledikleri geziyle Türk kültürünü en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI