ADAPAZARI(Sakarya), () - SAKARYA'da 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında Ferizli İlçesi Devlet Mahallesi'nde hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan deprem konutlarının satışı için Ferizli Belediye Meclisi tarafından encümene yetki verilmesi ortalığı karıştırdı. 
Adapazarı'nda 12'şer daireden oluşan 5 bloklu toplam 60 konut, 2000 yılında tamamlandı ve o dönem Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na devredildi. Dairelere depremden etkilenen ancak hak sahibi olamayan aileler yerleştirildi. Zaman içinde hak sahipliği nedeniyle mahkemelik olan evler, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla birlikte Ferizli Belediyesi'ne devredildi.
Ferizli Belediyesi'ne devredilmesinin ardından, Belediye meclisinin ikinci toplantısında evlerin satışını gündeme alındı. Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Soğuk, satış için encümene yetki verilmesi konusunda meclisten yetki istedi. Temmuz ayı toplantısında  MHP'li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen, satış için Başkan Ahmet Soğuk'a yetki verildi. Şu an bir bloğu Milli Eğitim ve Toplum Merkezi Lojmanı olarak kullanılan 60 dairelik Öztaş Evleri'nin satışından Ferizli Belediyesi 3 Milyon lira gelir hedefliyor.
MHP: BAKANLIĞA DEVREDİLSİN
Ferizli Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ali Tenha ise satış kararına karşı red oyu verdiklerini hatırlatarak, "Biz burada bu konutların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilmesini, dolayısıyla Kaymakamlık eliyle buranın 'barınma yardımı' adı altında yoksul ailelere teslim edilmesini önerdik. Bu önerimiz de kabul edilmedi" dedi.
Ferizli Belediyesi Ahmet Soğuk ise encümene yetki verilmesine rağmen, satış konusunda henüz bir karar alınmadığını söyledi.  FOTOĞRAFLI