ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde, geçen 24 Mayıs'ta meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde zarar gören polis lojmanları için AFAD 'oturulamaz' raporu verdi. Çadırlara yerleştirilen, su, tuvalet, elektrik ve 3 gündür süren yağmurlu hava nedeniyle sıkıntı yaşayan polis aileleri, kendileriyle ilgilenilmediğini belirtip tepki gösterdi.
Gökçeada İlçesi'nde 24 Mayıs tarihindeki depremde hasar gören polis lojmanlarına AFAD tarafından 'oturulamaz' raporu verildi. Bunun üzerine buradaki 19 aile, lojmanın karşısındaki anaokulunun bahçesine kurulan çadırlara yerleştirildi. Yağışlı hava, elektrik, su ve tuvalet sorunu yaşayan aileler, kendileri ile ilgilenilmediğini belirterek tepki gösterdi.
KONTEYNER TALEBİ
Çadırda yaşamını sürdüren ailelerden ismini açıklamak istemeyen bir polis eşi, "Devlet bu yaşadıklarımızı hiz mi görmüyor? İlla Suriyeli mi olmak lazım? Van'da deprem oldu konteyner koydular. Niye bize vermiyorlar? Evlerimize giremiyoruz. Çıkarken imza attırdılar. Kiralık ev yok. Olanlar da 2 bin lira istiyor. Memurun aldığı zaten 2 bin lira. Çoluk çocuk ne yiyeceğiz? Ne elektrik var, ne su var, ne de ihtiyaç giderecek bir yer? Bize bir çadırı kurdular, 'Hadi girin' dediler. Burada yılanlar var. Eşlerimiz, kendi çoluk çocuğunu mu koruyacak, vatandaşı mı koruyacak? Attılar bizi buraya. Ne selde gelen oldu, ne de depremde gelen oldu" diye yakındı.
Çadırlarda kalan aileler, yetkililerden yardım istedi.

VB(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)