KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin dün yapılan meclis toplantısında, 17 ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sonra bölgede 3 kattan fazla inşaata izin verilmemesine rağmen, kat artışı istenen arazinin Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nun oğluna ait olduğunun ortaya çıkması sert tartışmalara yolaçtı. Başkan toplantıyı terkedip dışarıya çıktıktan sonra, AK Partili üyelerin oylarıyla araziye 3 yerine 4 kat inşaat yapma izni verildi. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dün yapılan ve Gebze Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Köşker'in yönettiği, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun
üye sıralarında oturduğu toplantıda, Başiskele İlçesi sınırları içindeki bir arsaya 3 yerine 4 kat izni verilmesi talebi gündeme geldi. Bu izin talebini daha önce araştırdığını söyleyen CHP'li Belediye Meclis üyleleri, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, kendi evinin de bulunduğu Yuvacık bölgesinde yol kenarındaki bu arsanın ve inşaatı yapan şirketin kime ait olduğunu sordu. Başkan önce "bilmiyorum, haberim yok" yanıtını verdi. Ancak daha sonra CHP'li üyeler Avukat Fahri Örengül ve Ali Haymanalı, arsanın Başkan Karaosmanoğlu'nun oğlu Tahsin Karaosmanoğlu'na ait olduğunu söyledi. 
'SALONU TERK ETTİ'
Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kat artışı izninin bazı vatandaşlara da verildiğini, hatta CHP'den İzmit Belediye Başkan adayı olan eski başkan ve milletvekili Sefa Sirmen'e de böyle bir izin verildiğini söyledi.
Başkan Karaosmanoğlu, "Sizin oğlunuz da gelse yaparız. Kat artışı verilen yüzlerce yer var. Yanlış bir şey varsa arkadaşlar durdurur" diyerek salonu terketti. 
Daha sonra, yapılan itirazlara rağmen Tahsin Karaosmanoğlu'na ait 3 kat imar izni olan arsaya 4 kat yapma izni verildi.
'BELEDİYE BAŞKANLARININ ÇOCUKLARI İŞ YAPMAYACAK MI?'
CHP'li Meclis üyesi Avukat Fahri Örengül, Marmara Depremi'nde bölgede çok büyük acıların yaşandığını ve depremden sonra da böyle bir karar alındığını, kimseye izin verilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Sayın Belediye Başkanı'nın oğlu Tahsin Karaosmanoğlu daha önce belediye kuruluşu olan İSU'nun çalışanıydı. İnşaat mühendisliği, mimarlığı yok. Bir Anonim Şirket kurduğu anlaşılıyor. Şirketin sahibi kendisi. Kaynağın nerden geldiği belli değil. Yuvacık'ta belediye başkanının geçerken her gün gördüğü bir inşaat. Büyükşehir Belediyesi'nin uydurduğu 'özel hüküm bölgesi' diye bir uygulama var. Burayı da özel hüküm bölgesine almak ve bir kat artırmak için meclis gündemine getirmişlerdi. Biz araştırdık. Sorduk. Mecliste gündeme gelince inşaatı sorduk. Şirketi sorduk. Başkan önce 'İkisinden de haberim yok' dedi. 'Oğlun Tahsin'in böyle bir şirketi var mı?' dedik. 'Ondan da haberim yok' dedi. O nedenle de meclisi kendisi yönetmedi. Gebze Belediye Başkanı yönetti. Bir arkadaşımız ticaret sicil gazetesini çıkardı. Oğluna ait olduğunu söyledi. O da bu kez 'Belediye başkanlarının çocukları iş yapamayacak mı? dedi, dışarı çıktı. Daha sonra da ekseriyet AK partililerde olduğu için kat artışı için izin verildi."
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu ve Belediye Meclisi toplantısını yöneten Gebze Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Köşker'i konuya ilişkin görüşlerini almak için arayan muhabiri yanıt alamadı.