Tunay YAZICI / ÇİVRİL, () - DENİZLİ'de Çivril İlçesi'nin İmrallı Mahallesi'nde, 66 yaşındaki İsmail Şafak, 15 yıldır kerpiçten yaptığı 2.5 metrekarelik tek göz kulübede teknolojinin tüm olanaklarından uzak ilkel bir yaşam sürüyor. Mahalleye yaklaşık 3 kilometre mesafedeki kulübeye 2'nci kilometreden sonra yürünerek ulaşılıyor. Elektriği ve suyu olmayan kulübede yaşamını sürdüren Şafak, Robinson gibi yaşamaktan oldukça memnun.
İsmail Şafak, 15 yıl önce kardeşleri ile kavga edince, köyü terk ederek, 3 kilometre mesafede Çukurca mevkisinde babasından kalma bağın içine kendi imkanlarıyla 2.5 metrekare büyüklüğünde kulübe yaptı. Şafak, topladığı odunları ve bağda yetiştirdiği ürünleri pazarlarda satarak yaşamını sürdürmeye başladı. Askerden geldikten sonra Avusturya'ya gittiğini ve Avrupa'da birçok şehirde çalıştığını, Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul, İzmir ve Adana'da bir süre yaşadığını belirten Şafak "En çok burada mutluyum. Ne stres var, ne gürültü, ne hava, ne de çevre kirliliği" dedi.
KIŞIN YARDIMLARLA YAŞIYOR
Kış aylarında meyve sebze yetişmediğini ve köylülerin verdiği yardımlar ile hayatını devam ettirdiğini belirten Şafak şöyle konuştu:
"Kışın hayat burada çok zor geçiyor ama ben yine de burayı terk etmiyorum. Yazdan yiyecek erzakları saklıyorum. Erzağım kalmadığı zaman köylüler yardım ediyor. Ben de yaz gelince onlara yardım ederek borcumu ödüyorum. Burada yaşamak çok güzel. Burada, çok mutluyum. Bana biraz tütün biraz da yiyecek oldu mu dünyanın en mutlu insanıyım. Buradan hiçbir yere gitmem."
'ISRARLARIMIZA RAĞMEN KÖYE DÖNMÜYOR'
İsmail Şafak'ın eniştesi Durmuş Korkmaz, "İsmail 15 yıl önce küçük kardeşi ile kavga ettikten sonra babasından kalma bağda yaptığı evde yaşamaya başladı. Israrlarımıza rağmen o günden sonra köye dönmedi. Tarlaya gittiğimizde yanına uğrarsak, o da kulübesinde olursa görüşüyoruz. Yoksa kendi halinde odun toplar, bağ bahçe işi yapar, yetiştirdiklerini satar onlarla geçinir gider, kimseye zararı da yoktur. Burada yaşamasına razı değiliz ama, kendisi burada mutluysa ve gelmiyorsa bizim de yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.
20 yıl önce eşinden boşandığı öğrenilen Şafak'ın kulübesinin bulunduğu dağ yamacındaki bölgeye ulaşım ancak yürüyerek sağlanabiliyor. Araçların belli bir yere kadar gidebildiği bölgeye bir kilometre yürüdükten sonra ulaşılabiliyor.
FOTOĞRAFLI