Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Asri Mezarlık’ta yapılan törene katılarak şehit mezarlarını ziyaret etti ve karanfil bıraktı. Tören sırasında, 10 yıl önce vatani görevini yaparken bir arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ali Aktaş isimli askerin babası 57 yaşındaki Orhan Aktaş, “Herkesi şehit saydınız, benim oğlum şehit sayılmıyor. Üç kez kalp krizi geçirdim, çalmadığım kapı kalmadı” dedi. Polisler, şehitlikte konuşan acılı babayı uzaklaştırdı.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Halik Ayhan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehitler Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törenin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyeleri şehit kabirleri başında dua etti. Bakan Zeybekci, daha sonra şehit yakınlarıyla tek tek ilgilendi. Şehit yakınlarının bazıları törende gözyaşı dökerken kimisi de oğlunun mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu. Şehit mezarlarına karanfil koyan Zeybekci, şehit yakınlarına da çocukları için "Mekanı cennet olsun" dedi.
Bu sırada, Orhan Aktaş, oğlu Ali Aktaş’ın askerde bir arkadaşı tarafından kaza kurşunu ile vurulduğunu belirterek, “Herkesi şehit saydınız, benim oğlum şehit sayılmıyor. 3 kez kalp krizi geçirdim, çalmadığım kapı kalmadı. Mahkeme mahkeme süründüm ben. Oğlumun hakkını alamadım. Benim oğluma sahip çıkılmadı. Oğluma şehitlik ünvanı verilsin” diye bağırdı. Sivil polisler Orhan Aktaş’ı olay yerinden uzaklaştırarak güçlükle sakinleştirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci daha sonra polis şehitliğine giderek burada da mezarlara karanfil koydu.

RÇ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)