DENİZLİ Belediyesi, 2004 yılında özelleştirdiği toplu taşımacılığı yeniden üstlendi.
İki ay önce Denizli Belediye Meclisi’nin yeni otobüs alımı için Başkan Osman Zolan’a 60 milyon lira borçlanma yetkisi vermesinin ardından, toplu taşımacılığı 2008 yılından bu yana yürüten ve sözleşmesi 31 Mart 2014’de dolacak olan Turex firması ile yapılan görüşmeler sonucu bugünden itibaren toplu taşımacılığı Denizli Belediyesi yeniden yapmaya başladı. Turex firması, toplu taşımacılığı Denizli Belediyesi’nin şirketi olan Beltaş’a devretti.
Denizli’de belediye otobüsleri bu sabahtan itibaren 34 hatta taşımacılık hizmetlerini Denizli Belediyesi olarak vermeye başladı. Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan da bu sabah 175 otobüs şoförü ile görüşme yaptı.
Denizli Belediyesi’nden yapılan açıklamada toplu ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları kökünden çözmek amacı ile dev bir adım daha atıldığı, bundan böyle toplu ulaşım hizmetinin Denizli Belediyesi tarafından verileceği, kent içi ulaşım hizmetini veren Turex firmasının tüm haklarını Denizli Belediyesi’ne devrettiği belirtildi. Turex’de çalışan şoförlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Zolan, bir süredir otobüslerle ilgili vatandaşlardan yoğun şikayetler aldıklarını, bu sorunları çözmek amacı ile denetimlerini arttırdıklarını ve yaptıkları fizibilite çalışmasının ardından toplu ulaşım hizmetini Denizli Belediyesi olarak yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Aldıkları bu kararın tamamen Denizli'nin menfaatine olduğunu belirten Zolan, Denizli halkının daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yolculuk etme imkanı bulacağını, Denizli'nin her geçen gün büyüyen bir kent olduğunu ve toplu ulaşıma olan talebin de buna bağlı olarak hızla arttığını, kent içinde ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını da kısa sürede 150'ye çıkaracaklarını söyledi. Kent içi ulaşım hizmet hakkını devralmaları karşılığında hiçbir ücret ödemeyeceklerini de belirten Zolan, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için yeni otobüsler gelene kadar Turex’e ait otobüsleri kiralama yoluna gittiklerini, daha sonra yeni otobüslerin devreye gireceğini vurguladı.
Turex Denizli Genel Müdürü Recep Tokat ise, belediye yetkileriyle yapılan görüşmeler sonucu sözleşmelerinin 31 Mart’a kadar sürmesine rağmen ulaşım hakkını devretme kararı aldıklarını, 34 hatta hizmet veren 107 otobüsü Denizli Belediyesi’nin şirketi Beltaş’a kiraladıklarını söyledi. Tokat, otobüslerde çalışan 175 şoförün özlük haklarının Turex tarafından ödeneceğini de belirtti.