DENİZLİ’de 45 sivil toplum örgütünden oluşan Demokrasi ve Hukuk Flatformu, 'Hizmet Hareketi’ne ve Fethullah Gülen’e hakaret ve iftira atıldığını iddia ederek tepki gösterdi. Platform Sözcüsü olan Denizli İşadamaları Derneği Başkanı Erdem Aydın, “Karıncayı bile incitmeyen insanlar, bir günde örgüt oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üslubunu değiştirmeli ve barışçıl dil kulanmalıdır. Paralel devlet vardır ama adres yanlış. KCK ve PKK’ya baksın” dedi.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) 'Denizli Demokrasi ve Hukuk Platformu’ adıyla toplanan dernek başkanları, yolsuzluk operasyonları üzerinden 'Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen’e hakaret ve iftira atıldığını belirterek tepki gösterdi. 45 sivil toplum kuruluşunun ortak basın bildirisini platform sözcüsü olan Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın açıkladı. Aydın, yolsuzluk olayının ortaya çıkmasının ardından “Hizmet Hareketi’ne yönelik acımasız iftiralar bombardımanı başlatıldığını belirterek şunları söyledi:
ÜLKEDE İHANET ENFLASYONU VAR
“Hayatlarında kanunsuz hiçbir şeye müsaadesi olmayan insanların kulakları, üzülerek belirtmeliyiz ki hiç alışık olmadığımız diken gibi cümleler işitti. Her sene 'Yeni bir dünya’ diye diye dünyanın bütün renkleriyle barış türküleri söylerken sevinç ve mutluluk gözyaşı döken insanlar, kendilerini bir anda hayal bile edemeyecekleri bir atmosferin içinde buldu. Karıncayı bile incitmeyen insanlar, bir günde örgüt oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üslubunu değiştirmeli ve barışçıl dil kulanmalıdır. Paralel devlet vardır ama adres yanlış. KCK ve PKK’ya baksın. Yolsuzluğun ve rüşvetin kanunlarımızda suç olmaktan çıkarıldığını öğrenememiş savcılarımız, hakimlerimiz oradan oraya sürülüyor, tehditler alıyor, hakaretlere maruz kalıyor. Oysa Ergenekon ve balyoz sürecinde onlar birer kahramandı. Ama birilerine dokununca hain ilan edildi. Ülkede inanılmaz bir ihanet enflasyonu yaşanıyor. Hükümete koşulsuz itaat ve biat etmeyen her kişi ve kuruluş hain ilan ediliyor.”

FI(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)