DENİZLİ’de yerel seçimlerde, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başlarında uzun kuyruklar oluştu. Denizli büyükşehir olduğu için seçmenler, ilk kez kendi ilçelerinin yanı sıra büyükşehir belediye başkanlığı için de oy kullandı.
Denizli’de oy kullanma saatinin başlamasıyla birlikte vatandaşlar sandık başına koştu. İl genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başlarında uzun kuyruklar oluştu. Saatler 11.00’e geldiğinde birçok sandıkta seçmenlerin yüzde 50’sini oyunu kullanmıştı. Denizli büyükşehir olduğu için 68 belde belediyesi kapanıp, mahalle ve köy statüsüne dönüştü. Denizlililer ilk kez ilçe belediyesinin yanı sıra büyükşehir belediye başkanını seçmek için de oy kullandı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oyunu Atatürk Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde 1087 nolu sandıkta kullandı. AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak da oylarını Denizli’de kullandı.
Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Başkan Adayı Osman Zolan, oyunu Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu’nda 1260 nolu sandıkta eşi Berrin Zolan’la birlikte kullandı. Zolan, vatandaşlarla birlikte sıraya girdi ve sıranın kendisine gelmesini bekledi.
CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan oyunu eşi Nursel Arslan’la birlikte Bağbaşı’nda Saniye Gemici Lisesi’nde kullandı.
MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek ise oy kullanamadı. Seçmen kütüğüne İstanbul’da kayıtlı olan Ali İpek, Denizli’ye aldıramadığı için oy kullanamadı.

ONB,FI,RÇ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)