4 MUTFAK 18 PİKNİK TÜPÜ ÇIKTI
Denizli'de bu sabah Bayramyeri'nde unlu mamuller imalatı ve satışının yapıldığı işyerinde meydana gelen patlamada itfaiye ve AFAD ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı. Patlamanın ardından hastaneye sevk edilen bazı yaralılar ile bir kadının cesedin dışında enkazdan başka kimse çıkmadı.
İtfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarında işyerinin bodrum katından 12 kilogramlık 4 mutfak tüpü ile 18 piknik tüpü çıkarıldı. Enkazdan çıkan tüplerin tamamının sağlam olduğu ve patlamadığı belirtildi.
İŞYERİNİN SADECE ZEMİNİ VE BODRUM KATI KULANILIYORDU
Patlamada yaşamını yitiren Ayfer Yıldırım ve 35 yaralının hastanelere sevk edilmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri binada detaylı çalışma yaptı. 6 katlı binanın yıllardan beri üst katlarının kullanılmadığı, sadece zemin kat ve bodrum katının Kasım ayından itibaren işyeri olarak kullanıldığı belirlendi. İşyerinin bodrum katının yaklaşık 60 metrekare, zemin katının ise yaklaşık 40 metrekare olduğu, bodrum kattan çıkartılan tüplerin bakır borularla tesisat çekilerek unlu mamullerin üretilmesinde ve sıcak olarak satılması için ısıtılmasında kullanıldığı saptandı.
GAZ SIKIŞMASI AĞIRLIK KAZANDI
İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri patlamanın büyük olasılıkla tüp patlamasından değil, gaz sıkışmasından kaynaklandığını ve patlamanın kesin nedenin teknik incelemenin ardından tamamlanacağını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında İncilipınar Parkı'nda bu akşam yapılacak Orhan Hakalmaz konseri, patlama nedeniyle iptal edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kentimizde meydana gelen üzücü olan nedeniyle Ramazan etkinlikleri programında değişiklik yapıldı. Bu kapsamda saat 23.00'de başlaması gereken Orhan Hakalmaz konseri 13 Temmuz Pazar gününe ertelendi" denildi.

FOTOĞRAFLI