Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de bir kişinin Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü içinde 'paralel yapılanma' olduğunu iddia edip, kurum olanaklarının cemaat menfaatleri için kullanıldığını ileri sürmesi üzerine, inceleme başlatıldı. İç Denetim Koordinatörlüğü görevlileri, iki gün boyunca yönetim kadrosu ve çalışanların ifadesini aldı. TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, "Ayrımcılık yapmamız söz konusu olamaz. 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla bizi karalamaya çalışıyorlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'paralel yapı ile etkin mücadele edileceği'ni sık sık gündeme getirmesinden sonra incelemeler Denizli'ye de sıçradı. Denizli'de oturan kimliği açıklanmayan bir kişinin, BİMER'e şikayette bulunup, TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü içinde 'paralel yapılanma' olduğunu, bu yapının cemaatin menfaatleri doğrultusunda çalıştığını, desteklemelerin cemaat üyelerine verildiğini iddia etmesi üzerine, BİMER'de görevli İç Denetleme Koordinatörlüğü görevlileri Denizli'ye gelerek, şikayeti takibe aldı. Görevliler, üst düzey yöneticilerin ve çalışanların iki gün boyunca ifadesini aldı ve Ankara'ya gitti. BİMER görevlilerinin iddialarla ilgili rapor hazırlayacağı öğrenildi.
DAĞDEVİREN YALANLADI
TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ise 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket erenlerin, kendilerini karalamaya çalıştığını iddia ederek, hibe desteklerinin Avrupa Birliği fonlarından geldiğini hatırlattı. Dağdeviren, şunları söyledi:
"Fondan gelen paralar yatırımcıya verilmediği zaman geri gidiyor. Müracatlarda ayrımcılık yapmamız söz konusu olamaz. Zira, biz yatırımcı arıyoruz. Fondan gelen paranın değerlendirilip ülkemizde yatırım yapılması için çırpınıyoruz, yatırımcıları ikna etmeye çalışıyoruz. Durum böyle iken, bize gelen projeler arasında ayrımcılık yapmamız, belli bir çevrenin menfeatleri doğrultusunda hareket etmemiz söz konusu olabilir mi? Keşke daha çok proje gelse de, fonlardan daha çok kaynak kullandırabilsek. Denizli'de 2013 yılında faaliyete başladık. 234 projeyi onaylarken, 54 milyon TL hibe desteği sağladık. Hakkımızda BİMER'e yapılan şikayet karalamak içindir, kesinlikle asılsızdır."

FOTOĞRAFLI