MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, yerel seçimler öncesi MHP’li adaylara yönelik provokatif eylemler yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını belirtip, sağduyu çağrısı yaptı. Yeniçeri, kamu görevlilerinin ve siyasilerin dikkatli olması ve doğru adımlar atması gerektiğini söyledi.
Denizli’nin kritik bir seçim sürecine girdiğini kaydeden MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, sandık başkanlarının oy kullanmalarının engellenmesi endişesi taşıdıklarını kaydetti. Yeniçeri, “Yerel seçimler öncesi biz siyasilere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Denizli halkının mutlu ve huzurlu bir seçim süreci sonucunda belediye başkanlarına halkın hür iradesi ile kavuşmaları gerekmektedir. Bunun için gerek kamu görevlilerinin, gerekse biz siyasilerin dikkatli, sağduyulu ve doğru adımlar atmamız gerekmektedir. Çeşitli kaynaklardan aldığımız duyumlara göre sandık başkanları ve memur üyeleri belirlenirken ikamet ettikleri ilçelerin dışında görevlendirilerek oy kullanmalarının engellenebileceği endişesini taşıyoruz. Bu konuda yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.
Provokatif eylem uyarısı da yapan Yeniçeri, “Aldığımız bir takım duyumlara göre adaylarımıza yönelik provakatif eylemler yapılacağı dillendirilmektedir. Camiamızın bu şekilde tahrik edilmesi seçimin huzurlu bir ortamda yürütülmesine ağır darbe vuracaktır. En büyük amacımız, Denizli halkının iradesinin sağlıklı bir biçimde sandığa yansımasıdır. Bu konuda tüm yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum. Teşkilatımızın ve bağımsız kamuoyu araştırmacılarının yaptığı anketten MHP birinci parti çıkmaktadır. Bu sonuçlardan bazı kesimlerin oldukça rahatsız oldukları duyumlarını alıyoruz. MHP’nin önünü kesmek yükselişini engelleyebilmek, için bir takım tahriklerin olabileceği bilgilerini alıyoruz. Ülkücü hareket bu oyunlara asla gelmeyecektir. İl yöneticilerinin de bu konularda hassas davranmalarını istiyoruz” diye konuştu.