DENİZLİ’de 'koca mektep' olarak bilinen tarihi Denizli Lisesi’nin büyükşehir belediye hizmet binası olarak kullanılmak üzere devredilecek olmasına eski mezunlardan tepki geldi. Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Panayır, Denizli Lisesi’nin inatla yerinden edildiğini belirterek koca mektebin ışığının söndürüleceğini söyledi.
Denizli Belediye Meclisi'nde, Kuşpınar Mahallesi'ndeki 139 yıllık tarihi geçmişe sahip, iki katlı, 50 derslikli Denizli Lisesi'nin ve bulunduğu 35 bin metrekarelik alanın büyükşehir hizmet binası yapılmak üzere Denizli Belediyesi'ne devri için Ak Parti'li Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesinin ardından mezunlardan tepki geldi.
Basın Merkezi’nde açıklama yapan Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Panayır, binanın devrine karşı çıktıklarını belirtti. Denizli Lisesi’nin şehir dışına taşınacağını ve adının silineceğini ifade eden Panayır, "Eylül 2014’de Denizli Lisesi’ne büyükşehir levhası asılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli’ye geldiğinde, işadamı Orhan Abalıoğlu ile protokol imzaladı. Abalıoğlu’nun 10 milyon TL ile yaptıracağı kampüsteki 4 ayrı okula 4 çocuğunun ismi verilecek. Böylece koca mektebin de adı silinecek. Bilim insanları da bunun yanlış olacağını ve tarihi binanın bu yükü kaldıramayacağını söylüyor. Ama bunlar dikkate alınmıyor. Biz konuya duyarlı vatandaşlarımız adına Denizli Lisesi’nin eğitim kurumu olarak devam etmesini istiyoruz. Eğer çok zorunluysa bu yapı, kültür hizmetinde kullanılmak üzere Kent Müzesi olmasını öneriyoruz" dedi.