DENİZLİ Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre Denizli ihracatının 2013 yılında 3 milyar 456 milyon dolara ulaştığını, bunun da rekor olduğunu söyledi.
Müjdat Keçeci, DSO’nın her yıl ihracatçı firmalar ve ilgili kurumlarla temasa geçerek, gerçek ihracat rakamlarını hasapladığını söyleyerek, “Revize edilmiş ihracat rakamları, resmi rakamlardan bir miktar farklı oluyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi kayıtlarına göre, Denizli geçen yıl 3 milyar 132 milyon dolar ihracat yapmıştı. Denizli’de üretim yapan ancak şirket merkezleri başka illerde olan veya Denizli dışındaki gümrükleri kullanan firmalarımızın ihracatlarını hesapladığımızda Denizli lehine 374 milyon dolarlık fark oluşuyor. Denizli’nin gerçek ihracatı 2013’te 3 milyar 456 milyon dolardır” dedi.
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, doğru stratejilerin yapılandırılması için ihracat rakamlarının hem miktar hem de bedel olarak yorumlanması gerektiğini, ayrıca eğer ana hammadde borsa malı ise buradaki değişikliği dahi esas almak gerektiğine vurgu yaptı. Keçeli, “Geçen yıl, 2012’de yakaladığımız 3 milyar 92 milyon dolarlık rakamı daha da yukarı taşıma konusunda kararlı olduğumuzu söylemiştik. Aslında olumlu yöndeki bu beklentilerimiz gerçekleşti ve 2013 yılı ihracatçımız açısından başarılı bir yıl oldu. Yıl içinde de kamuoyunu bilgilendirdiğimiz üzere aylık bazda da tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldı” dedi.