DENİZLİ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırın ve imalathanelere 5 ekiple eşzamanlı denetimler yapıldı. Sabaha karşı yapılan denetimlerde 30 fırına, eksiklerinden dolayı tutanak düzenlendi.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın ve imalathanelere 5 ekiple sabaha karşı eşzamanlı denetimler yaptı. Denetlenen 48 fırından 30’unda tespit edilen eksikliklerden dolayı yasal işlem yapılarak idari yaptırım tutanağı düzenlendi. Zabıta Müdürü Emin Akbulut, denetimlerin devam edeceğini belirterek, şöyle dedi:
"İşçilerin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamur yapılan tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatları kontrol edildi."
Halk sağlığını yakından ilgilendiren tüketim maddelerinin üretimine yönelik denetimlerin devam edeceğini ve kesinlikle tolerans tanınmayacağını kaydeden Akbulut, "Denetimlerde fırın işletmecileri ve işçilere uyarılar yapıldı. Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz aralıksız devam edecek" diye konuştu.