DENİZLİ’de bazı siyasi partiler, odalar, dernekler ve çeşitli sendikaların oluşturduğu Demokrasi Platformu, herkesi Türk bayrağıyla beraber yarın saat 19.23'te başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşü'ne davet etti.
Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Baro Başkanı Müjdat İlhan, platformun düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü hakkında basın merkezinde toplantı düzenledi. Demokrasi Platformu üyesi siyasi partiler, dernekler, odalar ve sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet’e gönül veren herkesi yürüyüşe davet etti.
Yürüyüşün Cumhuriyet’in kuruluşu yılı olan 1923 tarihini simgelemesi için saat 19.23’te hep birlikte Andımız’ın okunması ile başlayacağını belirten Müjdat İlhan, "İnandıkları değerlere canı pahasına sahip çıkan dedelerin torunları olarak, belki onlara layık olamadık. Fakat şunun bilinmesini isteriz: Her şeye rağmen tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler her türlü fedakarlığa hazırız. Ülkesine, vatanına ve Cumhuriyet’in sonsuzluğuna gönül veren Demokrasi Platformu üyeleri olarak, halkımızın da bu düşüncede olduğunu biliyoruz. Demokrasi diyoruz, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti diyoruz. Bu kavramların önemi için Cumhuriyet'in olmazsa olmazlığını yineliyoruz. Farklı seslere tahammül deniyor. Ancak, fark kesin çizgilerle belirleniyorsa, farklılıklar farklı uygulamalara tabi tutulup, her farklılık kabul görmüyorsa ve bazı farklılıklar da hayata geçirilmek için yetkili ağızlardan dayatılıyorsa, kimilerin özgürlüğü diğer kişilerin özgürlüklerinin önünde tutuluyorsa Cumhuriyetimiz, demokratik hakların kullanımı için daha da güçlü olmak zorundadır. Tüm yurttaşlarımızı, kendileri ve gelecek nesiller için Cumhuriyet ve değerlerinin sonsuza dek yaşatılacağına olan inancımızı herkese duyurup, paylaşmak için, yarın saat 19.00’da Atatürk Stadyumu’na bayraklarıyla bekliyoruz" dedi.