EĞİTİM-İŞ Sendikası Denizli Şubesi, İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı.
Şair Nazım Hikmet’in şiirinden esinlenerek “Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler” sözlerini afişe yazan sendika temsilcileri Denizli’de yaşanan olayları da kınadı. Eğitim-İş Şube Başkanı Kadem Özbay, “Denizli’deki şiddetin baş sorumlusu Emniyet Müdürü’dür. Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, derhal istifa etmelidir. Otobüs seferlerini iptal ederek halkın ulaşım hakkını engelleyen Belediye Başkanı Osman Zolan ile olaylara seyirci kalan Vali Abdülkadir Demir’i kınıyor ve Denizli halkının vicdanına sevk ediyoruz” dedi.
Eyleme katılan yaklaşık 200 kişi sık sık slogan atarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile polis teşkilatını protesto etti. Kadem Özbay, “Biz öğretmeniz. Berkin Elvan isimli çocuğumuzu kaybettik. Bu cinayetin sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Derhal o koltuğu terk etmelidir. Çocuklar ölmesin. Şairin dediği gibi 'Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsin” diye konuştu.

FI(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)