Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirmesinde asıl sorgulanması gerekenin Ekmeleddin İhsanoğlu'nun başarısızlığından ve mağlubiyetinden pay kapma yarışı içine girenler olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanmasından sonra partideki 'istemezükçü' isimlerin adayın tartışılır hale gelmesine neden olarak, toplumun algısını bozduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yazılı açıklama yaparak değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçimlerin doğru bir bakış açışı ile değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğru bir tercih olduğuna gerek adaylığının açıklandığı gün gerekse bugün inancımız tamdır. Burada asıl sorgulanması gereken başarısızlıktan ve mağlubiyetten pay kapma yarışı içine girenlerdir. Türkiye'nin normalleşmesi, farklı düşüncelerin bir araya gelebilmesi açısından herkesi kucaklayabilecek bir aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklanması ile beraber ortaya çıkan istemezükcü isimler genel başkanın etrafında birleşmek yerine, ilk günden adayın tartışılır bir hale gelmesine neden olmuşlardır. Bu tartışmalar neticesinde toplumun algısını bozulmuş, sonradan yaptıkları 'U' dönüşleri ise sandıktan uzaklaştırdıkları ve moralini yitiren seçmenin tekrar sandığa gelmesini sağlayamamıştır."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine kendi partisini eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe etmek gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Parti içerisinde toplumu ve parti mensuplarını ayrıştıran bu anlayışın öncelikli olarak sorgulanması gerekirken, bu anlayışlar ve yandaşları tarafından sosyal medya ve dedikodu gazeteleri aracılığıyla başarısızlığın faturasının Genel Başkanımıza kesilmeye çalışılması, bu anlayışın esas amacının adayın başarılı bir sonuç elde etmesi değil kendi ikbal ve ihtirasları nedeniyle kendi geleceklerinin kurgulanmasıdır. Seçim süresi boyunca asıl eleştirilmesi gereken Recep Tayyip Erdoğan yerine kendi partisini eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe etmek gerekir" dedi.
Çavuşoğlu'nun açıklamaları Denizli CHP'de parti içinde yeni tartışmaların gündeme geleceğinin sinyalini verdi.

FOTOĞRAFLI