MEYDANDA ZEYBEKLİ KUTLAMA
Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından Denizli'de AK Parti Başkanlığı'nda bayram havası yaşandı. Yaklaşık 4 bin kişi, Delikliçınar Meydanı'nda topladı. Kutlamaya katılan AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, Pamukkale İlçe Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi İlçe Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu önce partilileri selamladı. Ardından birer konuşma yaparak, AK Parti'nin bir kez daha destan yazdığını belirtti.
AK Parti İl Başkanı Avni Örki, "Millet, uzun adamını cumhurbaşkanı seçti. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi tüm mazlum ülkelerde de büyük sevinç yarattı. Uzun adamın bu millete yapacağı daha çok hizmet var. Teşekkürler Denizli, uzun adamı yedirtmediniz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu ülke için dertlenen, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan birini, Başbakan olarak destanlar yazan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçtiniz" diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Yüksel, "30 Mart seçimlerinde Erdoğan ülkeyi terk edecek diyorlardı. Artık gidecek diyorlardı. Evet, biz onu gönderiyoruz, uğurluyoruz ama Çankaya köşküne. Halkımız analar ağlamasın, çözüm süreci devam etsin, istikrar sürsün diye Erdoğan'a olan güvenini bir kez daha gösterdi" dedi.
Konuşmaların ardından milletvekilleri ve belediye başkanları hep birlikte Tavas Zeybeği oynadı. Meydandaki kalabalıkta zeybeğe eşlik etti. Kent merkezinde de çok sayıda vatandaş Türk bayrakları ve Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı afişlerle araç konvoy yaparak tur attı.
Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF