DENİZLİ’nin Ak Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, yeniden başkan adayı olmak için Ak Parti İl Başkanlığı’na başvurusunu yaptı. Diğer aday adayları gibi basın toplantısı yapmayan Zolan, adaylık başvurusunu yazılı olarak açıkladı.
Denizli’de 2011 genel seçimleri öncesi Ak Partili Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin milletvekili olmak için istifa etmesinin ardından meclis kararıyla Belediye Başkanlığı’na seçilen Osman Zolan, devam kararı aldı. Uzun süreden beri yeniden aday olacağı konuşulan Belediye Başkanı Osman Zolan, adaylık başvurusunu Ak Parti İl Başkanlığı’na gönderdi. Diğer adaylar gibi adaylığını basın toplantısı ile açıklamayan Zolan, yazılı açıklama yapmayı tercih etti. Zolan, açıklamasında 2004 yılında Nihat Zeybekci ile birlikte Denizli’ye hizmet etmeye talip olduklarını, o günden bu yana gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
DÜNYA KENTİ HEDEFİ
Zolan, Denizli halkı ile birlikte 'yazdıkları hizmet destanında' önemli ilklere imza attıklarını belirterek, “Bugün geriye dönüp baktığımızda, Denizli’nin tüm Türkiye'de parmakla gösterilen bir şehir olduğunu görüyoruz. Bu yolculukta hiçbir zaman yalnız değildik. Başbakanımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatımızın değerli mensupları olmak üzere genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tüm Denizli halkı her zaman yanımızda, en büyük destekçimiz oldu. Hedeflerimiz de hayallerimiz de çok büyük. Bizim için büyükşehir demek, büyük hizmetler demek. Hedefimiz, ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığı bu yüzyılda Denizli’yi bir dünya kenti yapmak” dedi.
Zolan, “İşte bu düşünce ve hislerle, milletine hizmet etmeyi bu dünyadaki makam ve şereflerin en yücesi olarak kabul eden biri olarak, Mahalli İdareler Seçimleri'nde Ak Parti'den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak için resmi müracaatta bulundum. İnşallah önümüzdeki dönem Denizli’de hizmet destanlarının yazılmaya devam ettiği bir dönem olarak tarihe geçecek” ifadelerini kullandı
ADAY ADAYI BOLLUĞU VAR
Ak Parti’de bugüne kadar büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için Sezer Cihan ve Uğur Tatar başvuru yaparken, Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Hasan Kazdağlı ve işadamı Oktay Mersin’in yarın başvurularını yapması bekleniyor. Büyükşehir belediye başkan adaylığı için Ak Parti de 5 isim yarışacak.