DENİZLİ'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan hiç biri yüzde 50 barajını geçemedi. Denizli'de seçimlerin galibi yüzde 49.6 ile Ekmeleddin İhsanoğlu olurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47.1 oy aldı. Selahattin Demirtaş için ise sandıktan çıkan oy oranı yüzde 3.3 oldu. Bu sonuçlar Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana Denizli'de istediği sonucu alamadığı ikinci seçim oldu. 2010 yılında yapılan referandumda da Denizli, 'hayır' demişti.
Sandık sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığı'nda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ile birlikte izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazandığının kesinleşmesini alkışlarla karşılayan partililer, Denizli sonuçlarını da büyük dikkatle takip etti. Denizli'de AK Parti kurmayları oylarını artırdıklarını ve sonucun başarı olduğunu dile getirdi. AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, "Türkiye kararını vermiştir. 12. Cumhurbaşkanı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Daha önceki seçimlere baktığımızda oy oranlarımızı artırmak bizi mutlu etti. Çatı altında 13 parti biraraya gelmişti, paralel tehlikelerle karşı karşıyaydık. Hepsini topladığımızda Denizli'de başarılı bir sonuç aldığımızı ifade edebilirim" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise "Milli irade sandığa yansıdı. Denizli sonuçları oyumuzu artırarak aldığımız bir sonuç. Gönül daha fazlasını isterdi. Bir çok partinin birleşerek aldığı oya baktığımızda, yerel seçime göre oylarımızı artırmaktan mutluyuz" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli'de oylarını artırdıklarını söylerken, Bilal Uçar, Türkiye'de siyasi sistemin yarından itibaren çok farklı bir şekilde tartışılacağını söyledi.
Sonuçların belli olmasının ardından Ak Partililer Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Recep Tayyip Erdoğan bayraklarıyla ve müzikle seçim zaferinin coşkusunu yaşadı. Osman Zolan, Avni Örki ve AK Parti milletvekilleri alanda kurulan platformda seçim zaferinin coşkusunu partililerle yaşadı. Balkon konuşmasına izlemek için Ankara'ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki kutlamalara katılamadı.
FOTOĞRAF