İTALYA’nın Türkiye Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret eetti. Scarante, ülkesinin Denizli ile olan işbirliklerinin daha arttırılması için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, bu sabah Denizli'ye geldi. İlk olarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret eden İtalyan Büyükelçi Scarante'ye, Hierapolis Antik Kenti İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D'andria, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de eşlik etti. Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Türkiye ile İtalya’nın dostluklarının eskiye dayandığını belirtip, "Çok eskilerden bu yana Türkiye ile iyi ilişkiler içindeyiz. Bu nedenle Denizli'ye gelerek burada bir takım ziyaretlerde bulunmak istedim. Denizli sanayi ve turizmi ile önde gelen bir şehir. Ayrıca Hierapolis Antik Kenti’nde de Prof. Dr. Francesco D'andria kazılarını sürdürüyor. Bunlar bizim için önemli şeyler. Denizli ve İtalya arasında daha fazla işbirliğini nasıl sağlarız bunları da konuşacağız" dedi.
Vali Abdülkadir Demir ise Türkiye ile İtalya arasında sürekli artış gösteren ekonomik ilişkiler olduğunu belirterek, "Denizli ile İtalya arasında da önemli ekonomik işbirlikleri var. 2012 yılında 176 milyon dolar, 2013 yılının ilk 10 ayında ise 168 milyon dolar ihracat yapıldı. Denizli İtalya'ya en fazla ihracat yapan 8'inci il durumundadır. Ayrıca Hierapolis Antik Kenti’ne de destek veriyorlar. Bunun daha da gelişmesi için bir araya geldik" dedi. Vali Demir, ziyaret sonunda Büyükelçi Scarante'ye, Çeşm-i Bülbül hediye etti.