Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () - DENİZLİ'de üç yıldan bu yana Kömürcüoğlu Mermer tarafından organize edilen 'Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'nin bu yıl düzenlenecek dördüncüsüne, Denizli Büyükşehir Belediyesi de katkı verecek. 7'si yabancı 10 sanatçının katılımıyla 26 Mayıs'ta başlayacak taş heykel kolonisi bir ay sürecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek 4'üncü Uluslararası Taş Heykel Kolonisi hakkında bilgi verdi. Koloniye bu yıl 37 ülkeden 133 sanatçı 195 proje ile başvuruda bulundu. Koloni jürisi projeleri değerlendirerek İtalya'dan 2, Ukrayna'dan 2, Japonya'dan 2, Gürcistan'dan bir ve Türkiye'den 3 sanatçıyı koloniye davet etti. 26 Mayıs'ta başlayacak koloni 26 Haziran'da sona erecek.
Koloninin Denizli'nin kültür ve sanatına, turizmine, tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, etkinliği kente kazandıran Nihat Kömürcüoğlu'na teşekkür ederek, "Böylesine önemli bir etkinliğin içinde Denizli'nin sanatsal ve kültürel zenginliğine daha fazla katkı koymak için yer aldık. Bundan sonra birlikte sanatsal eserlerin ortaya çıkacağı bu yolda birlikte yürüyeceğiz" dedi.
Denizli doğal taşını dünyada tanıtmak, tarihi antik kentlerin daha fazla tanınmasını sağlamak için Taş Heykel Kolonisi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Nihat Kömürcüoğlu da, "Koloniyi üç yıldır düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destekle artık uluslararası etkinliğimiz daha güç kazanacak. Belediye Başkanı Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ONB(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)