DENİZLİ’de karayolu yapım çalışmaları sırasında doğalgaz boru hattının zarar görerek patlaması sonucu kentin neredeyse tamamı geceyi soğukta geçirdi. Patlamanın ardından 155 Polis İmdat Telefonuna yüksek basınç nedeniyle çok sayıda küçük patlamalar ve gaz sızıntısı yaşandığı ihbarları yağdı. Kentgaz’dan yapılan açıklamada ise, arızaların giderileceği ve bugün öğleye kadar kente gaz verileceği bildirildi.
Kentgaz’dan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde karayolu yapım çalışmaları sırasında doğalgaz çelik boru hattına hasar verildiği belirtilerek, “Yapılan kontrollerde Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Üniversite Hastanesi’ni besleyen çelik hat, bölgede üst yapı çalışması yapan üçüncü şahıs ekibinin çalışması sonucu hasar gördü. Denizli’ye gaz arzı sağlayan iki şehir giriş istasyonu olmasına ve çelik şebekelerin şehir içinde birbiri ile bağlantısı olmasına rağmen, verilen hasarın büyük olması ve olayın şehir tüketiminin en yüksek olduğu saatte yaşanması nedeniyle, çelik şebekede hasara dayalı ani basınç düşüşü yaşandı. Şebekeye gaz arzı sağlayan bölge regülatörlerinin bir kısmı bu düşüşün etkisiyle otomatik olarak kendini korumaya aldı. Yaşanan bu hasar neticesinde 64 bin 84 daire ve işyerinde gaz arzı durdu” denildi.
REGÜLATÖRLER DEVRE DIŞI KALDI
Kentgaz’ın yaptığı açıklamada, acil durum senaryosunun devreye sokulduğu bildirilerek,ekiplerin kendini korumaya alan bölge regülatörlerini devreye aldıkları ve şehre gaz arzı sağladıkları belirtildi. Binalara gaz arzı sağlayan servis regülatörlerinin basınç düşüşü nedeniyle otomatik olarak devre dışı kaldıkları ve bütün binaların tek tek dolaşılarak regülatörlerin devreye alınması ve konutlara tek tek gaz arzı sağlanması gerektiği vurgulandı. Ulaşılamayan konutların ise servis vanaları kapalı pozisyona getirilerek ihbarlar ile devreye alma çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Yaşanan patlama nedeniyle Pamukkale Üniversitesi ve Hastanesi’ne gaz verilemediği de belirtilen açıklamada, boru değiştirme işleminin bitmesinin ardından üniversiteye ve hastaneye gazın verileceği kaydedildi. Bugün öğleye kadar tüm dairelere gaz akışının sağlanmasının planlandığı bildirildi.
Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, patlamanın ardından Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın başkanlığında İl Kriz Merkezi’nin toplandığı, okullarda eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamaması amacıyla okul idareleri uyarılarak gerekli önlemlerin alınmasının sağlandığı, hastanelerle ilgili sıkıntının bulunmadığı belirtildi.