ORDU Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de denize dolgu yapılarak kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının yüzde 80 oranında tamamlandığını, 3 bin metrelik pist dolgusunun da tamamen bittiğini söyledi.
Ordu ve Giresun'un ortaklaşa kullanımı için Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde Temmuz 2011'de temeli atılan havalimanının inşaatının 528 günde tamamlanarak 2014'te uçuşlara açılması hedefleniyor. Denizin doldurulmasıyla oluşan alana yapılan Avrupa'da tek, dünyada Japonya'dan sonra ikinci havalimanı olacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda 24 saat üç vardiya halinde gece gündüz çalışma yürütülüyor. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, 3 bin metrelik pist dolgu çalışmalarının geçen haftasonu itibariyle tamamlandığını, inşaat alanına günde 125 kamyonun 2 bin seferle 50-60 bin metreküp dolgu malzemesi taşıdığını söyledi.
'300 METRELİK ASFALT KALDI'
18 milyon metreküp taşın denize döküldüğünü belirten Vali Çiftçi, "Pist dolgusunun tamamı bitti. Sadece dönüşle ilgili bazı genişleme çalışmaları şu anda yapılıyor. 3 bin metrelik pistte 2 bin 700 metrelik asfalt bitti. 300 metrelik bir asfalt kaldı. Hava şartları değişmezse bu ayın 15'inde bitecek. Diğer dolgularda, mendireklerin dolgusu yüzde 80 bitti. Üst yapı ihalesi teklif çağrısı yapılmıştı. İhale şartnamesine göre değerlendirmesi sürüyor. Her şey normalde beklenenin çok üstünde hızlı gidiyor. Şubat sonu itibariyle ışıklandırmalar bitecek" dedi.
Havalimanında Mart 2014'te deneme uçuşlarının başlamasının planlandığını da ifade eden Vali Çiftçi, "Önümüzdeki yılın ikinci yarısından sonrada tarifeli seferler başlayıp, hem Ordu'daki hem Giresun'daki, il dışındaki ve farklı ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız artık burayı kullanarak rahat seyahate kavuşmuş olacaklar" diye konuştu.
'SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKECEĞİZ'
Çiftçi, havalimanı inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasıyla Ordu ve Giresunlu vatandaşların sevinç gözyaşı dökeceğini, aynı sevinci daha önce görev yaptığı Kütahya'da bizzat kendisinin de yaşadığını vurguladı. Vali Çiftçi, "Kütahya'da aynı şeyi yaşamıştık. Açıldığında sevinç gözyaşları dökmüştük. İnanıyorum burada da açıldığında Giresun'da yaşayanlar Ordu'da yaşayanlar ve Giresunlu Ordulu olup da dışarıda yaşayan herkes sevinç gözyaşlarıyla bunun açılışını kutlayacaklardır. İnanın o duyguyu ikinci kez burada yaşadığımda tarif edilemez, anlatılamaz, kelimeler onu anlatmaya yetmez. İnanın o sevinç gözyaşlarını bütün bölgedeki insanların dökeceğini düşünüyorum ve hızlıca da buna doğru ilerliyoruz" dedi.
Vali Kenan Çiftçi havalimanı dış koruyucu mendireğindeki taş tahkimat çalışmalarının da devam ettiğini, dalgaların 8 metreye kadar çıkmasına rağmen bile herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını da sözlerine ekledi.