BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nde, şnorkelle denize girmesinin ardından kaybolan ve bir süre sonra cesedi bulunan Kyzikos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında görevli arkeolog 44 yaşındaki Tarkan Özal'ın cenazesi, bugün yakınlarının ve dostlarının katıldığı tören sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.
Balıkesir'de Müze Müdürlüğü'nde çalışan arkeolog Tarkan Özal, Erdek İlçesi'nde bulunan Kyzikos Antik Kent'in gün yüzüne çıkartılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Erdek Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, Bakanlık görevlisi olarak görev yapıyordu. Balıkesirli gazeteci Olcay Özal'ın oğlu Tarkan Özal, geçen cuma günü saat 16.00'da, kazı çalışmaları sonrası denize gitti. Geçen zamana rağmen dönmeyen Özal'a cep telefonundan da ulaşamayan Kyzikos Antik Kenti Kazı Başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Nurettin Koçhan, endişelendi. Koçhan, durumu jandarma ve polise bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, sahilde Özal'a ait cebinde kimlik olan kıyafet ve terlik buldu.
Denizde yapılacak çalışmalar için Balıkesir AFAD ekiplerinden de destek istendi. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları, kötü haberle sonlandı. Özal'ın cesedi bir gün sonra cumartesi günü denize girdiği noktadan 4 kilometre uzaklıktaki Edincik Sahili'nden karaya vurdu. Özal'ın cesedini baba Olcay Özal, teşhis etti. Cenaze otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopside Özal'ın boğularak öldüğü belirlendi. Otopsi sonrası Özal'ın cenazesi Balıkesir merkeze getirildi.
PAZARTESİ GÜNÜ DOĞUM GÜNÜYMÜŞ
Zağnospaşa Camii'nde bugün öğlende düzenlenen cenaze törenine Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, gazeteciler, kazı ve mesai arkadaşları da katıldı. Gözyaşlarını tutamayan anne Adalet Özal'ın "Tarkan'ım beni de yanında götür" feryadı, yürekleri dağladı. Acılı annenin, geçen pazartesi günü Erdek'e giderek, doğum gününde oğluna sürpriz yaptığı öğrenildi. Cenazede başsağlığı dileklerini kabul eden baba Olcay Özal, "Oğlum çok iyi niyetli, sevgi dolu bir insandı. İşini de çok seviyordu. Çeşitli antik kentlerdeki kazılarda görev yapmıştı. Son olarak Kyzikos'ta kazı ekibi ile birlikte Hadriaanus Tapınağı'nı arıyordu. Kazının ardından denize girip, tarihi bir yolu araştırırken boğulmuş. Allah kimseye evlat acısı vermesin" dedi. Tarkan Özal, öğlende kılınan cenaze namazı sonrası, Başçeşme Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI