DONANMA Komutanlığı'nın Gölcük'teki Denizaltı Eğitim Merkezi'nde Denizaltı Özel İhtisas Kursu ve stajını tamamlayan 14 subay ve 34 astsubaya törenle bröveleri takıldı. 
Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın 88'inci Dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay ve 105'inci Dönem Astsubay Diploma Tevzi ve Bröve Takma Töreni, Gölcük'teki Preveze Harp Oyunu Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Nazmi Ekici ile yüksek rütbeli subaylar ile bröve takmaya hak kazanan subay ve astsubayların yakınları katıldı. 
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun da bir kutlama mesajı gönderdiği törende konuşan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Burak Reis Denizaltısı'nda kendisinin de bu eğitimleri gözlemlediğini  belirterek,  “Denizaltı insanla makinenin bu kadar çok bütünleştiği ve ikisinin de birbirine ihtiyaç duyduğu bir ortamdır. Her ikisi de birbirine muhtaç" dedi. Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan da yaptığı konuşmada, sözlü ve uygulamalı sınavlarda subay ve astsubayların mezun olmaya hak kazandıklarını belirterek, "Onları kendi istikbalimiz olarak görüyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Denizaltıcılık, vatana ve millete hizmet etmenin en meşakkatli yoludur. Filomuzun sizden beklediği çok ve daima çalışacaksınız. Gösterdiğiniz başarıdan ötürü hepinizi kutluyorum” dedi.
Törende 88'inci Dönem Denizaltı Özel İhtisas Subay Kursu ve Stajı birincisi Deniz Teğmen Onur Büyüksütçü ile 105'inci Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu ve Stajı birincisi Astsubay Çavuş Arda Karakaş şeref kütüklerine isim plaketlerini çaktı. Tören  Denizaltı marşının okunmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI