BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım Şirketi Burulaş’ın 'AirSea' markasıyla Gemlik-İstanbul seferleri yapan deniz uçağı, uçuş rotasına Bandırma, Bodrum ve Çeşme’yi de ekledi. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, yeni rotalara uçuşların yarın başlayacağını belirterek, Bodrum ve Çeşme’ye haftanın 4 günü, Bandırma’ya ise her gün uçuş yapılacağını söyledi.
Firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle Seabird Havayolları ile yollarını ayırdıktan sonra deniz taşımacılığında olduğu gibi hava taşımacılığında da kendi filosunu kuran Burulaş, 8’er kişilik 3 adet 'Cessna 208 Caravan' tipi uçakla ulaşım ağına yeni rotalar eklemeye devam ediyor. AirSea markasıyla seferler yapan Burulaş, ulaşım ağına Bodrum, Çeşme ve Bandırma’yı da ekledi.
Kendi uçaklarıyla seferler düzenleyen Burulaş, yarın İstanbul-Bandırma, İstanbul- Bodrum, İstanbul-Çeşme, Bursa-Bodrum ve Bursa-Çeşme seferlerini başlatıyor. Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi olmak üzere haftanın 4 günü tek uçuş olarak yapılacak Bodrum Yalıkavak ve İzmir Çeşme seferleri 250 TL’den başlayan fiyatlarla gerçekleşirken, yolculukların 1 saat 25 dakika ile 1 saat 45 dakika arasında değişeceği açıklandı.
İstanbul-Bandırma’ya haftanın her günü günde 35'er dakikadan oluşan 3 uçuş şeklinde yapılacak seferlerin fiyatı da 150 TL olarak belirlendi. İstanbul- Bodrum rotasında ilk uçak yarın 10.30’da Haliç’ten, Bursa- Bodrum seferini yapacak ilk uçak da aynı gün saat 11.00’da Gemlik’ten havalanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, raylı sistem, deniz ve hava ulaşımı konusunda yaptıkları yatırımlarla Bursa’nın altın çağını yaşadığını belirterek, hem deniz ulaşımında hem de hava ulaşımında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni sefer planlamaları yapılabileceğini söledi.
Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy da tamamen müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını belirterek, gelen yoğun talepler üzerine ulaşım ağına ekledikleri Bodrum, Çeşme ve Bandırma seferlerinin hayırlı olmasını diledi.

FOTOĞRAFLI