Emre BAYLAN/ANTALYA, () - CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, oyunu kullanmak için kara, deniz ve hava ulaşım araçlarının hepsini kullandı. Dün Bursa'da düğüne katılan Baykal, feribotla geçtiği İstanbul'dan uçakla Antalya'ya geldi ve vakit kaybetmeden önce oyunu kullandı.
CHP eski Lideri Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal'la birlikte Antalya'da, Konyaaltı Caddesi'ndeki evinin hemen yanında bulunan Barbaros İlköğretim Okulu 1019 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Dün Bursa'da, 'Kaçınılmaz bir şekilde mutlaka katılmam gereken bir düğün' şeklinde anlattığı nikahta şahitlik yaptığını belirten Baykal'ın seçim yolculuğu Bursa'dan deniz yoluyla başladı. İstanbul'dan uçakla devam eden ve Antalya Havalimanı'na inen Baykal, vakit kaybetmeden otomobille oy kullandığı Barbaros İlköğretim Okulu'na olan yolculuğunu şöyle anlattı:
“Israrlar sonucu gitmek durumunda kaldık. 9'u gecesi Bursa'da. Gidiş- geliş de çok rahat olmuyor tabi. Bursa'dan İstanbul'a feribotla sabah geçtik. Oradan da buraya uçakla geldik. Uçak seferlerinin ciddi bir aksamaya maruz kaldığı bir dönem oldu. Uçak sıkıntısı olur mu diye korktuk. Alternatif bir kara aracını elimizin altında bulundurduk ve Türk Hava Yolları'yla yakın bir irtibat içinde uçak seferlerinde bir sıkıntı olacak mı olmayacak mı, sabah 6'dan 7'den başlayarak hep kontrol ettik. Sorun olmadı. Rahat geldik ama her zamankinden farklı olarak oyumuzu biraz geç kullandık."
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Baykal, “İlk kez Türkiye vatandaşların oylarıyla bir cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyor. İyi bir başlangıç olmasını diliyoruz" dedi. Sürecin çok yoğun tartışmalar içinden geçtiğini söyleyen Baykal, şöyle konuştu:
“Seçim sonuçlarını görelim. Katılım çok önemli. Katılım oranı ne olacak? Katılım vatandaşın bu seçime sahip çıkıp çıkmadığını, ilgi gösterip göstermediğini ortaya koyacak. Bu bakımdan önemli. Adaylar karşısındaki tavrı önce katılımdan başlayarak, kullandığı oylarla şekillenecek. Her zamanki gibi uzun saatler beklemeye gerek kalmayacak. Hızla birkaç saat içinde durum netlik kazanır. Yeni bir dönem yeni bir başlangıç. Dikkatle izleyeceğiz görevimizi yapmaya devam edeceğiz."
Oyunu kullanmak için aynı gün içinde Bursa'dan İstanbul aktarmalı Antalya'ya gelen Baykal, seçim sonuçlarını ise Ankara'dan takip edecek. Baykal, saat 17.30'da Ankara'ya uçacak.

FOTOĞRAFLI