Ahmet ACAR/ DEMRE,(Antalya),() - ANTALYA’nın Demre İlçesi’nde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan yağmurun akşam saatlerinde şiddetini arttırması nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda sera sular altında kaldı. Pek çok ev ve işyerini su basarken, selin taşıdığı taşların altında kalan bir otomobil de zarar gördü.
Demre’de sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan yağmur, saat 18.00 sıralarında şiddetini arttırdı. Yaklaşık 2 saat aralıksız yağan yağmur sele neden oldu. Dağdan gelen sel suları tarım alanlarına ve yerleşim yerlerine zarar verdi. Demre Sanayi Sitesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesi sel suyu altında kaldı. Okulun bahçesindeki meteoroloji ölçüm istasyonu da sel suyunun altında kalıp zarar gördü. Belediye ekipleri okulun bahçe duvarını yıkarak suyu tahliye etmeye çalışıyor.
Sel sularının taşıdığı kayalar nedeniyle Demre-Kaş karayolu trafiğe kapandı. Yol kenarında park halindeki Halil Düngünlü’ye ait 07 ZAK 99 plakalı otomobil, kayaların altında kalarak hasar gördü.
EVLERİ SU BASTI
İlçe merkezindeki pek çok ev ve işyerini su basarken, Güvercinlik ve Yaylakaya mahallerindeki çok sayıdaki sera su altında kaldı. Seralar bölgesindeki su seviyesinin yüksek olması nedeniyle bölgeye girilemiyor.
İlçe sakinlerinden Yüksel Tural, sel nedeniyle çok sayıda seranın zarar gördüğünü söyledi. Menfezlerin yetersiz olması nedeniyle selin tarım alanların vurduğunu kaydeden Tural, her yağmurdan sonra aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi.
Evini su basan Ayşe Kolak ise “Her yıl aynı manzarayı yaşıyoruz. Hiçbir önlem alınmıyor. Yetkililer her seferinde ‘yapıyoruz’ diyerek bizi oyalıyor” diye konuştu.
Sel felaketinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, bölgeye gitmek için Antalya’dan yola çıktı. 

AA (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)