BALIKESİR Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) üyeleri, Bakan çocuklarının da tutuklandığı rüşvet operasyonunu hatırlatarak, hükümeti istifaya çağırdı.
Yeşilli Meydanı'nda TÜİK önünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 300 kişi katıldı. Platform üyeleri, ’Kızlı erkekli dediler, babalı oğullu malı götürdüler’, ’Hırsızlık babadan oğula geçer. R.T.E.’, ’Demek ki denetlenmesi gereken öğrenci evleri değil AKP'li evleriymiş’, ’Ayağında kundura içinde çıktı 4.5 milyon lira’, ’Operasyonu dış güçler yaptı iyi de hırsızlığı kim yaptı’, ’Demek ki neymiş sorun 3-5 ağaç değilmiş’, ’Evde tutulamayan milyonlar’ ’Halka din, iman, oğlana yat liman, eşittir Recep Tayyip Erdoğan’, ’Bu pisliği halk temizler’ gibi yazılar içeren pankartlar açtı.
“BU PİSLİK ÖRTÜLMEYECEK”
BALDEP Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, “Artık ayakkabının kutusu açıldı. Artık pandoranın kutusu açıldı. Cin şişeden çıktı. Türkiye'de halkın nasıl ve kimler tarafından soyulduğu apaçık ortada. AKP ne yaparsa yapsın bu pisliği örtemeyecek. Bizler pisliğin örtülmesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Eyleme katılan Kıymet Kılıç ayakkabı kutusundaki yarım simiti gösterirken, “Ben emekliyim, açım. Hepimiz açız, millet aç. Şimdi simide de zam geldi. Başbakan bunu görsün, başka bir şey görmesin” dedi.
Platform üyeleri ve eyleme destek verenler ’Gün gelecek devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek’, ’Hükümet istifa’ sloganları attı. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.