Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), () - ADAPAZARI- Bartın arasında yapım çalışmaları süren Batı Karadeniz Demiryolu Hattı Projesi kapsamında,   Adapazarı'nın Karaköy Mahallesi Mezarlığı'ndaki mezarlar taşınıyor. Toplam 70 mezarın bulunduğu mezarlıkta, yakınlarının kemiklerini yeniden kefenlemek durumunda kalanlar, gözyaşı düktü. Adapazarı Karaköy Mahallesi'nde yaklaşık 70 mezarın bulunduğu, kayıtlarda ise mera olarak görünen araziden Adapazarı'ndan başlayıp Karasu’ya, oradan Bartın’a uzanacak demiryolu geçecek. Yakınları bu mezarlıkta bulunan vatandaşlar, muhtarlık tarafından tebligatların yapılmasının ardından mezarları açarak çıkardıkları kemikleri yeniden kefenleyip başka bir mezarlığa götürüp defnediyor. 
MUHTAR: KARAR NEYSE UYGULANACAK
Karaköy Mahalle Muhtarı Haşim Satılmış, demiryolunun buradan geçecek olması nedeniyle bazı evlerin de kamulaştırılacağını belirterek, "Mezarlık olunca insanlar daha çok duygusallaşıyor. Ancak alınan karar neyse uygulanacak. Mezarlıklar Müdürlüğü gereken çalışmaları yapıyor. Şu anki mezarlığın olduğu yer kayıtlarda mera olarak görünüyor. Kayıtlı bir mezarlık değil" dedi.
Karaköy Mezarlığı'nda yakını bulunan Nurettin Sönmez de "Biz yakınlarımızı 20 yıldan beri buraya gömüyoruz.  Şimdi, 'buradan tren yolu geçecek, yakınlarınızın mezarını burdan alın' dediler. Biz de kendi imkanlarımızla mezarlarımızı alıp götürüyoruz.  Mezarlarımızı karşı tarafa, caminin yanına gösterdikleri yere naklediyoruz" dedi. 
Salih Sönmez ise, demiryolunun mezarlıktan geçirilmesine tepki gösterdi. 

ZT,AG(MB/COŞ) (OTOĞRAFLI)