Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla) ()- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a destek için bir banka şubesine 'bağış' adı altında para yatıran bir grubu Türk Bayrağı açarak protesto eden M.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Bugün saat 16.00 sıralarında aralarında kadınlarında bulunduğu 50 kişilik bir grup Kordon Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası önüne geldi. Grup, ellerinde HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle banka önünde basın açıklaması yapıp, destek verdi. Grup açıklamanın ardından banka şubesine girip, Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'ın hesabına 'bağış' adı altında çeşitli miktarlarda para yatırdı. Bu sırada caddeden motosikletiyle geçen M.K., banka şubesinin yanındaki Çarşı Polis Merkezi'nin önünde durup, Türk Bayrağı açtı, "Kahrolsun PKK" ve "Polise ve askere kurşun sıkanlara destek verenlere karşı mücadele edeceğiz" diye bağırmaya başladı. M.K., polisler tarafından susturuldu. Polis merkezine götürülen M.K., ifadesi alındıktan sonra banka şubesinin bulunduğu caddeden uzaklaştırılıp, serbest bırakıldı.

Banka çıkışında tekrar açıklama yapmak isteyen grubu, bankanın güvenlik görevlileri uzaklaştırdı. Bunun üzerine bankanın biraz ilerisinde grup adına konuşan Serkan Sucu, "Diğer Cumhurbaşkanı adayları gibi HDP adayı Demirtaş'ın da mal varlığının olmadığını öğrendik. Bunun üzerine 'Selahattin Demirtaş Gönüllüleri' adı altında toplandık. 50 arkadaşımız gönüllerinden geçen miktarı bağış olarak yatırdı. Bu yaptığımız girişimi hiçbir siyasi parti ve kuruluşa bağlanmamasını rica ediyorum. Tamamen gönüllülük esasına dayalıdır" dedi.

Grup açıklamanın ardından caddede önlem alan polislerin gözetiminde olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAF