BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt'te aday tanıtımı toplantısında, yoksullar ekmek parası bulamazken birilerinin çocuklarının çelik kasaları ve ayakkabı kutularını doldurduğunu belirtti, "Başbakan'ın Siirt'e yalnızca teşekkür borcu yok, özür borcu var, gelip sizlerden özür dilemesi lazım" dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın, Siirt'in Atatürk Bulvarı'nda belediye başkan adaylarını tanıttı. Burada yaklaşık 7 bin kişiye konuşan Demirtaş, Kürt ve Arap el ele verip en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceklerini söyledi. Siirt'in Erdoğan'ı milletvekili seçip başbakan yaptığını anlatan Demirtaş, şunları söyledi:
"Zulüm görmüş dediniz, haksızlığa uğramış dediniz birileri onu muhtar bile yapmazken siz milletvekili yapıp gönderdiniz değil mi? Peki o ne yaptı. Bakın Siirt o kadar yoksullukla işsizlikle sefalet ile boğuşurken o ne yaptı? Siirt'in çocukları Siirt'in gençleri günlük bir somun ekmeği, bir simit parası bulamazken bu beyefendilerin çocukları çelik kasalarını, ayakkabı kutularını doldurdular. Başbakanın Siirt'e yalnızca teşekkür borcu yok, özür borcu var gelip sizlerden özür dilemesi lazım. 'Ben sizi mahcup ettim' demesi lazım, 'Siz beni seçtiniz ama, ben gittim memleketin, sizin, halkın, yetimin, yoksulun, emekçinin parasını bunlara yedirdim, siz bu kadar yoksulluk içerisindeyken, zevk sefa içerisinde günümüzü gün ettim, Siirt'ten özür diliyorum' demesi gerekir. Gelecekse Siirt'e öncelikle özür dileyerek söze lafa başlaması gerekir."
Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, meydan meydan, havaalanı havaalanı gezerek devletteki çetelerden şikayet ettiğini sözlerine ekledi.
"AYAKKABI KUTULARINI DOLDURMUŞLAR"
BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak da konuşmasında, özgürlük mücadelesi yapan Kürtlerin daha güvencede olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan'ın başlattığını söylediği çözüm sürecini, hükümetin bir yıldır iyi değerlendiremediğini ileri süren Kışanak, "Bu geçen bir yıl içerisinde hükümet üzerine düşenleri yapmış olsaydı bugün artık barışın çözümün önünde hiçbir engel kalmayacaktı. Ama, yapmadılar yasa çıkarın dedik çıkarmadılar. Cezaevlerinin kapısını açın dedik, açmadılar" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın şimdi çıkıp "Birileri çözüm sürecini boşa çıkarmaya çalışıyor" dediğini hatırlatan Kışanak, "Sizi günlerce uyardık, aylarca uyardık, sayın Öcalan İmralı'daki tüm görüşmelerinde uyardı, kritik bir süreçtir 'artık barış kapıya geldi gereğini yapın' dedik. Ancak, bunlar zaman kaybettiler, şimdi anlıyoruz ki o arada ayakkabı kutularını doldurmakla meşgullermiş" dedi.