MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bayram mesajı verdi. Ülkenin sükunete ihtiyacı olduğunu söyleyen Demirel, İslam alemine barış, kardeşlik, dostluk ve sevgi diledi.
Tatilini geçirmek için Bodrum'u tercih eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kaldığı otelde muhabiri aracılığıyla bayram mesajı verdi. Ülkenin sükunete ihtiyacı olduğunu belirten Demirel şunları söyledi:
"Ülkemizde ve bütün dünyada bilhassa İslam aleminde barış içinde, kardeşlik dostluk ve sevgi içerisinde bayramın kutlanmasını diliyorum. İnşallah her şey memleketimizin halkının istediği gibi olur. Türkiye'nin sükunete ihtiyacı vardır. Kardeşliğin daha çok pekişmesi lazımdır. Bayramların en büyük faydası insanları birbirine yaklaştırması ve dostluk duygularını daha çok güçlendirmesidir. Halkımız dostluk ve sevginin değerini bilir. Onun için bugün kutlanmaya başlanan Ramazan Bayramı inananlara, inanmayanlara herkese hayırlı uğurlu olsun. Bu mübarek günlerin sevabı olsun. Bu sevap ülkemizin zorluklarını alıp götürsün. Daha güzel bir Türkiye, daha sakin, daha kardeşçe, daha iyi çalışılan bir Türkiye olsun istiyoruz. İnşallah her şey daha iyi olur. Halkımı sevgiyle muhabbetle, saygıyla kucaklıyorum. Onların bayramını tebrik ediyorum."
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SORUSUNA YANIT VERMEDİ
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruya yorum yapmayan Demirel, "Bunları bugünden konuşmakta mana yok. 10 gün sonra Türkiye başka şeyler konuşur hale gelecektir. Bugün bayram. Bayram konuşun. Bayram yiyin. Bayram için. Bayram yiyin bayram için demek sevgi, kardeşlik, dostluk yiyin onu için" dedi. Demirel'e telefonla çok sayıda kutlama mesajı geldiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI