DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçen yıl 27 Mayıs'ta vefat eden eşi Nazmiye Demirel'in Isparta'daki mezarını, ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle ziyaret etti.
Özel uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen Süleyman Demirel'i Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, aile bireyleri ve bazı vatandaşlar karşıladı. Görevlilerin yardımıyla uçaktan inen Süleyman Demirel'in, kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşmasına sağlık gerekçesiyle izin verilmedi. Ancak kendisine 'hoşgeldiniz' diyenlere elini uzatan Demirel, bazılarıyla parmak ucuyla tokalaştı. Görevliler hem Demirel'i, hem de karşılamada bulunanları sık sık, 'Tokalaşmayın' uyarısında bulundu.
Kardeşi Şevket Demirel ile birlikte otomobile binen Süleyman Demirel, havalimanından Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Mahallesi'ne geçti. Süleyman Demirel, burada merhum eşi Nazmiye Demirel için Süleyman Demirel Külliyesi Camii'nde okutulan mevlid-i şerifi otomobilin içinden biraz dinledikten sonra İslamköy Mezarlığı'na geldi. İslamköy'deki ilk ve ortaokul öğrencileriyle çok sayıda köylünün de katıldığı programda Süleyman Demirel eşinin mezarına, bir demet Isparta gülü bıraktı. Demirel, eşinin mezarı başında, “Allah rahmet eylesin. Rahat uyu. Tanrı seni korusun orada. Allah seni korusun orada" diye dua etti. Nazmiye Demirel'in mezarına Süleyman Demirel'in kardeşleri Şevket ve Hacı Ali Demirel de birer demet Isparta gülü bıraktı.
Nazmiye Demirel'in mezarı başında Şevket Demirel tekerlekli sandalyede otururken Süleyman Demirel ve Hacı Ali Demirel ise kendilerine getirilen koltuğa oturarak din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi.
Merhum eşi Nazmiye Demirel'in hatırasını anmak için mezarlığa gelenlere teşekkür eden Süleyman Demirel, “Bu kadirşinastlığınız bizi çok memnun etmiştir. Sağolun varolun. Yapılan duaları Allah kabul etsin. Memleketimizin iyiliğine hayrına olsun. İnşallah her şey milletimizin istediği gibi olur" dedi.

MÇ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)