GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde çiftçi Abdullah Gören, demir parçalarından yaptığı robot ve koleksiyonları sergilemek için sergi açtı.
Nizip'e bağlı Eski Konak Köyü'nde çiftçi Abdullah Gören, 5 yıl önce oğlu için demir parçaları ile yaptığı robotu sanata dönüştürdü. Köydeki evinin bir odasını atölyeye çeviren Gören, burada boş zamanlarında sanayi sitesindeki esnaftan topladığı demir parçalarıyla robot, helikopter, motosiklet, araç ve tarım makineleri, mermi kovanlarıyla da çiçek yaptı.
5 yıl boyunca toplam 84 parça farklı çalışma yapan Abdullah Gören, bütün çalışmalarını koleksiyona dönüştürerek Nizip Ticaret Odası'nda sergiledi. Yaptığı işin çok zor ve zahmetli olduğunu ifade eden Gören, "Çevre esnaflarından topladığım demir parçaları ve hurda yığınıyla şuna astronomik içerikli robotlar, korsan gemici dümeni, araç, makine, helikopter, iş makineleri, keman çalan adama ait maketler, mermi kovanlarıyla da çiçek ve gül maketleri yaptım. Ancak hem çalışma alanım hem de imkanlarım kısıtlı olduğu için fazla ilerleyemiyorum ama yine de yaptığım işten büyük keyif alıyorum. Benim buradaki amacım, insanları bu tür sanatlara yönlendirmek ve insanların istediği zaman yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını göstermektir" dedi.