Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, kalbindeki problem nedeniyle 55 yaşında yaşamını yitiren beden eğitimi öğretmeni Demet Tezgider Yorgancı, son yolculuğuna görev yaptığı okulda düzenlenen törenle öğrencileri ve sevenleri tarafından dualar edilip, 'bay bay" denilerek uğurlandı.
Daha önce iki kez kalp kaçakcığından ameliyat olan Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Demet Tezgider Yorgancı, kontrol için gittiği İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, dün fenalaştı. Yoğun bakıma alınan 34 yıllık öğretmen Yorgancı, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bir kız çocuk annesi olan Demet öğretmen için bugün görev yaptığı Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene ailesi, yakınları, meslektaşları ve öğrencileri ile sevenleri katıldı. Cenaze, okul bahçesine getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Törende konuşan okul müdürü Mustafa Göral Erdem, "Demet öğretmenimiz 34 yıllık meslek hayatının 27 yılını okulumuzda geçirdi. Öğrencisini ve öğretmen arkadaşlarını düşünen yardımsever, vefakar, çalışkan bir insandı. Onu rahmetle anıyoruz ve kendi deyişiyle 'bay bay' diyerek uğurluyoruz" dedi.
Okul bahçesinde dua okuyan imam da, Demet öğretmenin kendi deyişi olduğunu belirterek 'Bay bay Demet hocam, Ruhun şad" olsun dedi.
Edilen duaların ardından, Yorgancı'nın yıllarca ders vermek için geldiği okulun bahçesinde cenazesi omuzlara alınarak camiye kadar taşındı. Adliye Camisi'ne getirilen cenaze ikindide kılınan namazın ardından Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI