BURSA’nın simgesi haline gelen ve heykeli dikilen 'Deli Ayten' olarak anılan Ayten Şenaşık'ın yaşam hikayesi tiyatro sahnelerine taşındı. 'Bir Deli Aşk Hikayesi' adıyla sahnelenen oyun beğeni topladı.
Osmangazi İlçe Belediyesi'ne bağlı Roman Mahallesi Kamberler'de 1953 yılında fakir bir Roman ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen, birden fazla çanta taşıyıp, cümbüş ve davul çalarak gezen 'Deli Ayten' adıyla anılan, Ayten Şenaş'ın heykeli ölümünden sonra dikildi. Ayten Şenaş için Cümbüş Hasan'a olan aşkının ve yaşamının anlatıldığı 'Bir Deli Aşk Hikayesi' adlı tiyatro oyunu hazırlandı. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Arda Mat'ın yazdığı, usta tiyatro sanatçısı Celal Bıyıklı'nın yönettiği ve Bursa Kültür Sanat Derneği oyuncularının rol aldığı oyunun müziklerini de Ayten Şenaşık'ın kardeşi, bestekar Bayram Şenpınar hazırladı. Galası Bursalılar tarafından beğeni ile izlenen oyun 2.5 saat boyunca hem güldüren hem de hüzünlendirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı  Ak Partili Recep Altepe, 'Deli Ayten' olarak bilinen Ayten Şenaşık'ın kentin yakın tarihinde önemli bir iz bıraktığını belirterek, "Bursa'da vefa var, kentlilik bilinci var. Bu oyun bize, Bursalıların aklında kalan Deli Ayten'in aslında ne kadar değerli bir dünyası olduğunu gösteriyor. Deli Ayten, Bursa'nın rengiydi, bir sembolüydü. Bursa Kültür Sanat Tiyatrosu da bu oyunla hem güldürdü hem ağlattı. Bursa'nın merkezinde yaşanan bu aşk hikayesini ve Deli Ayten'i bu oyunla dünya duyacak" diye konuştu.
Bursa'da Aralık ayından itibaren sanatseverlerle buluşacak olan 'Ayten: Bir Deli Aşk Hikayesi', yurt içi ve yurt dışı turnelerde de sahnelenecek.